کم تحرکی و عوارض ناشی از آن
کم تحرکی یکی از مشکلات جدی در جوامع امروزی است که می تواند عوارض زیادی در پی داشته باشد.
سبک زندگی شهرنشینی و صنعتی شدن جوامع در کنار تغییرات بوجود آمده در سبک زندگی افراد همه و همه افراد را به سمت کاهش تحرک سوق می دهند.
نشستن های طولانی مدت می تواند سبب برو مشکلات زیادی برای افراد شود.
بسیاری از متخصصان خطرات ناشی از کمبود ترحک و فعالیت بدنی و نشستن ها طولانی مدت را به اعتیاد به سیگار و دخانیات برابر می دانند چرا که می تواند مشکلات جدی برای سلامتی فرد ایجاد کند.
بر اساس تحقیقات انجام گرفته افرادی كه بیش از چهار ساعت در روز مینشینند و سطح فعالیت بدنی کمی دارند بیشتر از سایر افراد در خطر ابتلا به انواع بیماری های مزمن مانند دیابت ، فشار خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی قرار دارند.
بسیاری از افراد به دلایل شغلی مجبور به نشستن به مدت طولانی هستند، به این افراد توصیه می شود در فواصل زمانی معین از جای خود بلند شده و کمی راه رفته و حرکات کششی را انجام دهند.
افراد میانسالی و سالمندی که میزان تحرک خود را تا حد زیادی کاهش داده اند نیز بیشتر از سایر همسالان خود در معرض ابتلا به انواع بیماری ها قرار می گیرند.
محققان توصیه می کنند با داشتن فعالیت بدنی به اندازه و انجام ورزش منظم حتی ورزش های ساده ای مانند پیاده روی به مدت ۲۰ دقیق در روز از عوارض جدی کم تحرکی در امان بمانید.
کم تحرکی همچنین سبب اختلال در گردش خون و کاهش گردش خون موضعی می شود.
در این مقاله به مهم ترین عوارض کم تحرکی اشاره کرده ایم :
چاقی شایع ترین عارضه کم تحرکی است که می تواند با بروز مشکلات و بیماری های زیادی در ارتباط باشد.
اضافه وزن و چاقی ریسک ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی ، سکته قلبی و مغزی ، دیابت و بیماری های مفصلی مانند آرتروز را افزایش می دهد.
متاسفانه آمار کودکان چاق روز بروز افزایش یافته که این امر می تواند سلامت قشر مهمی از جامعه چه در حال حاضر و چه در سال های آینده را تحت تاثیر قرار دهد.
بر اساس تحقیقات انجام گرفته افرادی که سطح فعالیت بدنی بیشتری دارند بطور میانگین بیشتر از افراد کم تحرک عمر می کنند.
پرفشاری خون ، کلسترول خون بالا ، دیابت ، بیماری های کلیوی ، بیماری قلبی بخصوص بیماری های مربوط به دریچه های قلب و … از عوارض کم تحرکی هستند که همه می توانند سبب کاهش عمر طبیعی افراد شوند.
کیفیت زندگی افراد پرتحرک نیز نسبت به گروه دیگر بسیار بالاتر است.
بسیاری از افراد عوارض کم تحرکی را فقط بر جسم موثر می دانند ، این در حالی است که کم تحرکی ذهن افراد را نیز تحت تاثیر قرار داده و سبب بروز کاهش توانایی های مغز در عملکرد خود می شود.
بر اساس آمارها ریسک ابتلا به سرطان بخصوص سرطان روده بزرگ در افراد کم تحرک بسیار بیشتر از افرادی است که به میزان کافی تحرک و فعالیت بدنی دارند.